Львівщину вночі атакували дрони та балістичні ракети "Кинджал".

 

Сьогодні вночі, 11 квітня, ворог атакував Львівщину аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» та бойовими безпілотниками. Унаслідок атаки уражено обʼєкт газової інфраструктури в Стрийському районі та електропідстанцію в Червонограді. Постраждалих немає.

 

 

О 01:16 у ніч на 11 квітня Повітряні сили повідомили про зліт дев’яти бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому «Оленья» в Мурманській області РФ, що рухались у напрямку пускових рубежів. Пізніше ще три літаки МіГ-31К злетіли з аеродрому «Саваслейка» Нижньогородської області. Повітряну тривогу на території Львівської області оголосили о 03:41.

 

Ракети зайшли в повітряний простір України через Чернігівську область і тримали курс на захід. Близько 05:53 крилаті ракети перетнули кордон Львівської області. Попередньо було відомо про пуск аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

 

О 06:00 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що ракети перебувають у повітряному просторі Львівщини, в згодом – що в області працює протиповітряна оборона. За кілька хвилин було чутно вибухи.

 

Пізніше голова ЛОВА повідомив, що ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області.

 

«Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція у Червоноградському. Почалися пожежі. Їх оперативно загасили вогнеборці. Жертв та постраждалих нема», – повідомив Максим Козицький.

 

Нагадаємо, востаннє Росія атакувала Львівську область ракетами 31 березня. Тоді внаслідок влучання в об'єкт критичної інфраструктури в Стрию загинули двоє людей.


 

11.04.2024