На Тернопільщині за підозрою в корупції проводять обшуки в народної депутатки.

 

Працівники НАБУ та САП викрили помічника народної депутатки в отриманні грошей за внесення чоловіків-ухилянтів у систему «Шлях». Правоохоронці проводять обшук в підозрюваного, а також у помешканні народної обраниці, яку підозрюють у причетності до таких оборудок.

 

НАБУ не розкриває прізвища народного депутата, у якої відбувається обшук, однак за інформацією з власних джерел тернопільського телеканалу Тернопіль 1 та екснардепа Ігоря Мосійчука, йдеться про народну депутатку від "Слуги народу" Людмилу Марченко. Наразі ні депутатка, ні її пресслужба не підтвердили, але й не спростували цієї інформації.

 

 

За даними слідства, група осіб, в яку входив помічник народної депутатки, систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему «Шлях» відомостей, які надають право на перетин кордону.

 

«Правоохоронці викрили помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему "Шлях", що фактично надає дозвіл на перетин кордону. Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину», – повідомляють у НАБУ.

 

Попередня кваліфікація правопорушення, яке інкримінують помічникові народної депутатки – це ч.3 ст.368, ч.4 ст.368, ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України. Усі ці статті пов'язані з одержанням неправомірної вигоди службовою особою, вимаганням коштів у великих обсягах, вчиненим у змові з іншими людьми.

 

Працівники НАБУ та САП проводять обшуки в помешканні помічника в Києві, а також у квартирі народної депутатки на Тернопільщині. За інформацією тернопільських медіа, зараз Людмила Марченко перебуває вдома, адже приблизно за два тижні готується стати мамою.

 

05.07.2023