Триває збір підписів проти вирубування 20 га брюховицького лісу під забудову.

 

У Львові триває збір голосів під електронною петицією за збереження частини брюховицького лісу, де раніше була військова частина, а тепер планують житлове будівництво. Відповідне звернення 7 жовтня зареєструвала львів’янка Катерина Сербін, збір триватиме ще 46 днів.

 

 

«Чергова загроза нависла над озером Стосика та брюховицьким лісом. Територію колишньої військової частини в лісі хочуть забудувати багатоповерхівками. Для цього прагнуть використати авторитет учасників антитерористичної операції на сході України, – зазначено у документі. – Близько 20 га брюховицького лісу попередньо передала Львівська ОДА для будівництва дач. Та вже згодом місцеві медіа з'ясовують: тут будуватимуть не дачі, а багатоповерхівки. Замість прадавнього лісу – черговий житловий комплекс».

 

 

Авторка петиції зазначила, що у минулому тут справді була військова частина, але вона була фактично захована в лісі, поміж багаторічних дерев. Зараз тут повноцінний ліс. Катерина Сербін вважає наміри забудвати цю територію зловживанням та свідомим нищенням зелених зон громади, адже "ця територія є зоною водозабору озера Стосика, а брюховицькі ліси є легенями Львова».

 



Зважаючи на ситуацію, що виникла, підписанти петиції вимагають:


– не допустити житлової забудови на заліснених територіях у межах Львівської територіальної громади, зокрема у брюховицьких лісах;


– при передачі земель у приватну власність проводити об’єктивні та незалежні обстеження із залученням екологів;


– якнайшвидше сформувати перелік ділянок, яким необхідно надати статус рекреаційних, природоохоронних територій на території Львівської територіальної громади.

 

 

Станом на зараз петиція зібрала 284 з 500 потрібних голосів. Якщо звернення отримає необхідну підтримку, його розглянуть на пленарному засіданні сесії Львівської міськради.

 

Нагадаємо, що у липні 2017 року тодішній голова Львівської ОДА Олег Синютка виділив тут 143 земельні ділянки учасникам АТО на території колишнього військового містечка. Як дослідили журналісти Zaxid.net, власники ділянок створили дачні кооперативи і не приховують свого наміру передати землю інвестору, який планує збудувати багатоповерхівки, вирубавши ліс. Детутат Петро Адамик, реагуючи на цю публікацію, заявив, що фракція "Європейської Солідарності" у Львівській міськраді не дасть жодного голосу в підтримку афери з будівництвом багатоповерхівок на території брюховицького лісу. 

 

Фото tvoemisto.tv, dailylviv.com

21.10.2021