«Академія футболу» Козловського викупить 16 га землі біля озера у Винниках.

ТОВ «Академія футболу», головним бенефіціаром якого є депутат Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Григорій Козловський, викупить майже 16 га навколо Винниківського озера за 17,5 млн грн. Таке рішення прийняла Винниківська міська рада під час одного з останніх засідань, повідомили «Наші Гроші. Львів».

 

Фото http://lviv.nashigroshi.org

 

Депутати Винниківської міськради під час засідання 23 жовтня затвердили експертну грошову оцінку землі на суму майже 17,5 млн грн. Таким чином вартість одної «сотки» землі становитиме 10,9 тис. грн. Для порівняння, нещодавно учасники АТО хотіли продати землю поруч по 5 тис. доларів за сотку, тобто в понад 12 разів дорожче.

 

Земельна ділянка на вулиці Богдана Хмельницького, 9 – це фактично широка смуга землі навколо Винниківського озера, де зараз розбудовується тренувальна база для футболістів «Академії футболу» і будується відпочинковий комплекс.

Фото http://tvoemisto.tv

 

Дані з кадастрової карти свідчать, що станом на 7 грудня ділянка площею майже 16 га наразі перебуває у комунальній власності, а право постійного користування має «Академія футболу», як і на 9,74 га самого Винниківського озера. Фактично площа землі із озером, якою користується компанія, зросла майже до 26 гектарів.

 

Зазначимо, що «Академія футболу» уже має у своїй власності три невеликі земельні ділянки біля Винниківського озера: площею 0,5484 га, 0,1 га і 0,1785 га. Ще одна ділянка площею 0,243 га належить депутатові Львівської міськради від «Європейської Солідарності» та юристу Григорія Козловського Олексію Різнику.

 

Власниками ТОВ «Академія футболу» є Григорій Козловським та його дружина Юлія. Офіційно фірмою володіють двадцять компаній (мають у назві літери АВС або АІС з цифрами) та донька Григорія Козловського Меланія.

08.12.2020