Садовий перемагає у виборах мера з відривом у 25%. Екзитполи.

 

 

Екзитпол другого туру виборів міського голови міста Львова оприлюднила студія Савіка Шустера, яка замовила дослідження у компанії Liberty Report.

 

Понад 130 інтерв’юерів та контролерів працювали на 60 дільницях і опитали загалом понад 9 тисяч осіб. Очікувана гранична похибка – 1.21% з довірчою ймовірністю 95% та без урахування дизайн-ефекту.

 

Опитування проводили шляхом анкетування (face to face) на виходах із виборчих дільниць.

 

 

Схожі результати екзитполу від львівської агенції "ФАМА", яка опитувала виборців на замовлення видання zaxid.net. Дослідження теж проводилося на виході зі сорока виборчих дільниць, загалом опитано 4 тисячі респондентів. Заявлена очікувана похибка цього дослідження не перевищить 1,5%.

 

Цікаво, що результати третього екзитполу, який проводила у Львові компанія Socis, досі (станом на 23:40) не оприлюднені.

 

Олег Синютка, який після закриття дільниць уже встиг вийти до журналістів, подякував львів'янам, які, на його переконання, "проголосували за зміни", і повідомив, що не має результатів екзитполів, оскільки його штаб їх не замовляв. "За декілька годин ми вже будемо знати не соціологію, а реальні результати", – сказав він.

 

Андрій Садовий згодом висловив сподівання, що штаб опонента виявить повагу до волевиявлення містян і підрахунок голосів відбудеться чесно та без ексцесів.

 

За інформацією від спостерігачів «ОПОРИ», під час повторного голосування 22 листопада інтегрована явка виборців у 11 містах станом на 16:00 становила 22,5% (похибка сягає 1%), тоді як під час першого туру була 27%. Явка у Львові станом на 13:00 становила 12,5%.

 

Про фреквенцію у 31,7% виборців станом на 17:00 заявив під час пресконференції керівник Львівської міської організації партії “Європейська солідарність” Петро Адамик.

 

Загалом же на другому турі цих вибоів загальна фреквенція, за даними сайту Львівської міської ради, становить 38,98%, тобто проголосувало 222 839 осіб.

 

«Так виглядає, що явка може бути навіть вищою, ніж у першому турі. Це об'єднало весь Львів. Для мене всі львів'яни є рідними. Тому зараз важливо трохи зняти цей градус трохи агресії», – зазначив на своїй пресконференції після оприлюднення екзитполів Андрій Садовий.

 

 

Нагадаємо, що 25 жовтня, у першому турі виборів міського голови, Андрій Садовий отримав підтримку 40,09% тих виборців, які брали участь у голосуванні, а Олег Синютка відстав на 8,99% і мав результат 31,1% голосів.

 

22.11.2020

До теми