Богдан Ославський

Психологи вважають, що адаптація людини до бойових дій триває від 15 до 25 діб. Після цього солдат опиняється на межі морально-психологічного напруження, що дозволяє витримувати жахіття війни. Але це не може тривати як завгодно довго. Через 30-40 днів на полі бою люди із середнім типом нервової системи виснажуються. Вважається, що крайня межа – це 45 діб. Якщо до цього солдата не відправили на ротацію, найімовірніше, що в нього почнуться психічні розлади. З іншого боку, різка зміна оточення також небезпечна.
  Ернст Юнґер. В сталевих грозах / Пер. з нім. Ю.Прохасько. – Чернівці: Книги ХХІ, 2014  
Євромайдан. Хроніка в новелах. – Брустурів: «Дискурсус», 2014. – 216 с.     Це вже третя книжка про Євромайдан, що вийшла друком у видавництві «Дискурсус». Цього разу під однією обкладинкою зібрані кращі з текстів, що взяли участь в організованому журналом «Країна» конкурсі «Новела по-українськи».  
Євромайдан. Хроніка в новелах. – Брустурів: «Дискурсус», 2014. – 216 с.   Це вже третя книжка про Євромайдан, що вийшла друком у видавництві «Дискурсус». Цього разу під однією обкладинкою зібрані кращі з текстів, що взяли участь в організованому журналом «Країна» конкурсі «Новела по-українськи».