Народні депутати відкликали представника фракції Радикальної партії Сергія Рибалку з посади керівника комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

 

Таке рішення підтримало 255 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"На жаль, останнім часом у ЗМІ, за інформацією правоохоронних органів, здійснюється дуже резонансна справа щодо причетності керованих ним колись підприємств до торгівлі з окупантами, сепаратистами та бандитськими угрупованнями", – пояснив із трибуни парламенту народний депутат БПП Максим Курячий.

 

"Безумовно, кожен має право на захист свого імені, гідності, честі. Це стосується і нашого колеги Сергія Рибалки. Я переконаний, що він захищатиметься. Якщо не винен – він доведе свою невинуватість. Якщо навпаки – винен, він буде притягнутий до відповідальності... Ми маємо політично засудити будь-яку співпрацю з агресором та його прибічниками", – заявив він.

 

Натомість голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав колег не вішати ярликів на депутатів.

 

"Сергій Рибалка подав заяву про відставку з посади голови комітету. Це його право як відповідального політика та державного діяча. Право парламенту – задовольнити заяву. А ті всі інсинуації, які ви зараз розповідаєте, залиште при собі", – обурився Ляшко.

 

У Верховній Раді низка комітетів тривалий час залишається без керівників, зокрема комітет з питань аграрної політики, комітет з екологічної політики, комітет з європейської інтеграції, комітети з питань науки і освіти, паливно-енергетичного комплексу.

 

09.11.2017