Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель закликав не обмежувати період перемир'я на Донбасі часом проведення польових робіт.

 

Про це він сказав на спільній із головою МЗС Сєрґєєм Лавровим прес-конференції у Краснодарі (Росія), інформує російська служба "Німецької хвилі".

 

"Якщо керуватися здоровим глуздом, то не надається до пояснення, чому перемир'я не може тривати і після збору врожаю", – заявив Ґабріель, висловивши сподівання на відновлення консультацій у "нормандському форматі".

 

Як свідчить "Німецька хвиля", міністри вступили у публічну полеміку щодо конфліктів у Сирії та Українї (німецький дипломат сказав Лаврову, що уряд Асада недоречно видавати за "миролюбний режим"). При цім пан Зіґмар закликав до порозуміння між країнами. "Навіть якщо між ФРН і Росією існують розбіжності щодо Сирії й України, то в ці важкі часи не варто відмовлятися від громадсько-суспільних зв'язків", – сказав міністр.

 

Натомість Лавров заявив, що роздуми про нові ініціативи щодо врегулювання становища на Донбасі – "від лукавого". Він закликав виконувати мінські угоди, котрі Росія, звісно, трактує на власний смак.

 

29.06.2017