Біля села Боянець виявили незаконний скотомогильник просто неба.

 

У Жовківському районі біля селі Боянець виявили свіжий скотомогильник із рештками десятків тварин неподалік річки, розповів депутат Жовківської райради Ігор Муравський, пише "Дивись.Інфо".

 

За його словами, скотомогильник виявили випадково. Разом із головним держекоінспектором та головним екологом області поїхали перевірити, що зробив сільський голова Боянця на місці, де знайшли рештки тварин ще влітку.

 

Тоді війта Василя Пограничного обіцяли оштрафувати. Після цього відбулися збори у селі, на яких вирішили під’їзди до скотомогильника перерити трактором, а згодом усю територію засадити лісом.

 

Відтак екологи вирішили перевірити, як справи з обіцянками – і замість їх виконання знайшли свіже кладовище тварин.

 

«Новий скотомогильник ближче до села. Тут поле і відразу річка Свиня. Весь інфільтрат від решток стікає у воду. Довкола вириті такі невеликі котловани, а в них кістки, голови, кров. Все доволі свіже. Приїхала поліція. Є група слідчих. Сільський голова втік. Те, що ми тут знаходили влітку, – це квіточки», – сказав Ігор Муравський.

 

Чи не кожен сільський двір у Боянці тримає свійських тварин, здебільшого корів і коней, із забою яких селяни і живуть. Раніше планували, що рештки вивозитимуть на костомельний завод, проте цього не сталось. Встановити безпосередніх власників решток буде не складно, адже вони навіть не намагалися приховати докази – на тваринах залишилися чіпи.

 

 

24.02.2017