Франківські екологи підрахували збитки від незаконних сміттєзвалищ.


Інспектори з охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекції Карпатського округу нарахували 405 648 грн завданої довкіллю шкоди за виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства на Івано-Франківщині. Про це повідомили на сайті Держекоінспекції Карпатського округу.

 

Фото: karpatireg.dei.gov.ua

 

Як з’ясували під час перевірки, відходами зі Львова було засмічено три земельні ділянки, прилеглі до полігону ТВП загальною площею 1,287 га. Земельна ділянка розташована в урочищі «Мочари» на території села Скобичівка Старобогородчанської сільської ради (ОТГ). Утім сума може зрости, адже перевірки ще триває. Держінспектори відібрали пробу ґрунту, проводять лабораторні дослідження відібраних проб. У разі виявлення перевищень додатково буде розраховано шкоду, завдану довкіллю забрудненням земельних ресурсів.

 

Нагадаємо, нещодавно представники Держекоінспекції Карпатського округу затримали вантажний автомобіль, ущент заповнений сміттям зі Львова, поблизу несанкціонованого сміттєзвалища, розташованого в Богородчанському районі Івано-Франківської області. Як з’ясували, львівське сміття туди привозили не вперше.

 

 

У Львівській міськраді запевнили, що самовільно викидають сміття недобросовісні перевізники, а мерія проводить розслідування щодо кожного такого випадку. Перевізників карають фінансово, а в разі повторення таких випадків обіцяли розривати з ними контракти.

30.04.2020