Силовики оточили Верховну Раду щільним кордоном.

 

Будівлю Верховної Ради, де має відбутися багатотисячний мітинг націоналістичних сил, оточив щільний кордон із правоохоронців.

 

Про це повідомляє "Укрінформ".

 

Перед центральним входом до парламенту біля залізної загорожі стоять дві шеренги з патрульних поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії. По боках будівлі вишикувалися додаткові сили правоохоронців.

 

Учасники "Маршу національної гідности" наразі прибувають на площу перед Верховною Радою, де стоїть сцена.

 

Охорону забезпечують біля шести тисяч столичних поліцейських.

 

Колона учасників акції із 7 тисяч осіб сформувалася на початку вулиці Інститутської. Організатори маршу – "Національний корпус", ВО "Свобода" і "Правий сектор". Кожна організація вийшла на мітинг зі своїми прапорами.

 

Організатори маршу висувають декілька вимог до влади: припинити тарифний "геноцид", відмовитися від приватизації стратегічних та прибуткових підприємств, не скасовувати мораторій на торгівлю українською землею й зупинити торгівлю з окупованими територіями.

 

Напередодні представники влади заявляли про можливість кривавих провокацій у день маршу. У вівторок увечері головний воєнний прокурор України Анатолій Матіос повідомив про затримання військовика-"контрактника", який, "не знаючи, що перебуває під контролем контррозвідників, замовив із зони АТО і купив для так званої "Одеської народної республіки" 12 автоматів АК та гвинтівку СВД".

 

"Закуплену зброю "патріот" збирався, згідно з допитом "по гарячих слідах", везти сьогодні вночі на Київ для застосування завтра на Майдані", – заявив Матіос на своїй сторінці у Facebook.

 

22.02.2017