Садовий пообіцяв розпочати укріплення Грибовицького сміттєзвалища з наступного понеділка.

 

З наступного понеділка, 13 лютого, на території Грибовицького сміттєзвалища планують відновити протиаварійні роботи, заявив під час брифінгу 8 лютого міський голова Львова Андрій Садовий, інформує Львівський портал.

 

«Минулого року ЛКП «Збиранка» отримало відмову на отримання дозволу на продовження робіт з укріплення дамби. Тому що частина робіт має виконуватись на землях Малехівської сільради. Ми написали 10 листів, говорили з сільським головою Малехова,  з депутатами – вони категоричні і виділяти землю в оренду не мають бажання. Після візиту віце-прем’єра  Володимира Кістіона та зустріччю з ДСНС ми знайшли, як це питання можна врегулювати, щоб цей дозвіл ми легітимно отримати. До кінця тижня ми плануємо цей дозвіл отримати», – зазначив Андрій Садовий.

 

«Якщо ми отримаємо цей дозвіл, то з понеділка відновлюємо роботи на Грибовичах стосовно протиаварійних робіт – підсилення дамби. Назбирується інфільтрат, тому ми починаємо активну фазу з переробки інфільтрату. Активно буде працювати існуюча станція, є трубопровід. І всі екологічні служби мають бути з нами разом», – додав він.

 

Андрій Садовий зазначив, що наразі для укріплення використовуватимуть землю, а не пресоване сміття, як планувалось раніше.

08.02.2017