Рада ЄС: Моґеріні обіцяє продовження підтримки України.

 

Представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Моґеріні після завершення засідання Ради міністрів закордонних справ Унії заявила, що Євросоюз планує посилювати підтримку України різними шляхами.

 

"ЄС бажає супроводжувати й навіть більше підтримувати наших колег у «нормандському форматі» та роботу ОБСЄ на місцях. Ми про це говорили з представниками Австрії, яка головує в ОБСЄ", – цитує пані Федеріку "Радіо Свобода".

 

Водночас, сказала вона, боротьба з корупцією в Україні для ЄС є ключовим елементом співробітництва. "ЄС продовжуватиме допомогу Україні, особливо, в зусиллях, які докладають президент, прем’єр-міністр та уряд для реформування країни у сенсі соціальних та економічних заходів та антикорупції", – наголосила Федеріка Моґеріні.

 

Голова європейської дипломатії додала, що особливу увагу в ЄС приділятимуть наданню з боку держави населенню послуг, які покликані покращити умови життя українців.

 

Тим часом єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявив після засідання, що підстав для скасування санкцій проти Росії наразі немає.

 

"Санкції були запроваджені через порушення міжнародного законодавства, а ситуація не змінилася", – сказав Ган.

 

З його слів, майбутнє санкцій проти Росії пов’язане з виконанням мінських домовленостей – чого наразі немає. "Я не бачу ніяких підстав для скасування санкцій", – наголосив Ган.

 

07.02.2017