Пам’ятку архітектури національного значення перебудують в народний паб.

 

Архітектурно-містобудівна рада Івано-Франківська погодила проект перебудови унікальнуої для промислової архітектури України пам'ятки національного значення – солодового цеху на вулиці Новгородській, 28. І цеху зроблять народний паб з пивоварнею, інформує Курс.

 

Проект перебудови представив власник території, де розташований цех, керівник «БК «Галицька» Костянтин Бородайко.

 

«За рахунок нових технологій там буде змінено внутрішній простір. Усередині буде три рівні, але на зовнішні габарити це не вплине. Габарити споруди не міняються, всі елементи архітектури будуть відображені до міліметра. На території, яка прилягає до споруди, ми не плануємо зараз жодного будівництва. Ми її розчистили і привели до належного вигляду», – зазначив Костянтин Бородайко.

 

На цокольному поверсі, за його словами, буде виробництво, на другому – заклад для споживання пива на 48 місць.

 

Члени ради погодили проект.

 

Також на сьогоднішньому засіданні містобудівна рада розглянула місце для встановлення хреста тверезості, пише Фіртка.

 

«Моя думка, щоб це не був Хрест, а пам`ятний знак - тоді його варто поставити біля вокзалу на тій клумбі, бо там дійсно збирається всяка нечисть. Можливо, тоді буде спокійніше», - запропонував голова обласної спілки архітекторів Микола Капак.

 

Члени ради зазначилили, що наразі потрібно лише обрати місце, а вже згодом думати про форму та матеріали. Пропозицію архітектора щодо розташування погодили.

 

Як писав Z, ідея встановити хрест тверезості виникла у міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

01.02.2017