ВР дала згоду на допуск іноземних військ в Україну у 2017 році.

 

Верховна Рада підтримала закон про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

 

За проект №5636 проголосувало 236 народних депутатів, інформує УНІАН.

 

Так, передбачено дозволити допуск у 2017 році на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях у рамках військового співробітництва підрозділи збройних сил іноземних держав: Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО і держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" (до 3 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків і вертольотів) на термін до 365 діб у січні-грудні 2017 року в рамках багатонаціонального навчання з підготовки підрозділів збройних сил; США, інших держав-членів НАТО і держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" (до 2,5 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 10 кораблів, до 5 підводних човнів, до 10 літаків і вертольотів, до 60 одиниць колісної техніки) на термін до 25 діб у липні-вересні 2017 року в рамках українсько-американського навчання "Сі Бриз-2017".

 

Крім того, йдеться про підрозділи США, інших держав-членів НАТО і держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" (до 2 тис. військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 літаків, до 10 вертольотів) на термін до 25 діб у червні-листопаді 2017 року в рамках українсько-американського навчання "Репід Трайдент-2017".

 

Як ідеться в пояснювальній записці, фінансування витрат, пов’язаних з підготовкою і проведенням багатонаціональних навчань на території України та поза її межами у 2017 році – 34,9 млн. грн. – планується здійснити в межах асигнувань, передбачених Міністерству оборони України на 2017 рік за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності Збройних сил України та підготовка військ” за напрямом “підготовка військ, проведення міжнародних навчань (операцій)”.

 

19.01.2017