Міськрада зібралась на позачергову «сміттєву» сесію.

 

Сьогодні, 19 січня, Львівська міська рада зібралась на позачергове засідання сесії. У порядку денному лише одне питання: про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв'язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів, інформує прес-служба ЛМР.

 

«Сьогодні під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було прийнято рішення про те, щоб визначити майданчики у Львові, які можуть бути як станції перевантаження відходів. Відповідне рішення має розглянути сесія міської ради», – повідомили в ЛМР.

 

У проекті рішення, пише Дививсь.Інфо, йдеться про організацію тимчасових майданчиків для перевантаження і брекетування сміття. Пропонується організувати такі майданчики за адресами: вул. Стрийська, вул. Городоцька, вул. Пластова, вул. Шевченка та вул. Персенківка.

 

Також у проекті рішення є пункт, у якому пропонується  надати ЛКП «Львівспецкомунтранс» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для  перевантаження і брекетування сміття за адресами: вул. Стрийська 193 (1 га) і вул. Шевченка, 327 (0,6 га).  Крім цього, проектом передбачено виділення ЛКП Львівспецкомунтранс 97 млн грн у статутний фонд для реалізації цих проектів.

 

«Я сьогодні від імені комісії надзвичайних ситуацій, від імені департаменту буду просити депутатів міської ради проголосувати за це рішення, передбачити кошти в місцевому бюджеті для того, щоб такий план заходів можна було здійснити.

 

Поза тим, я очікую на рішення держави, на рішення обласної комісії по надзвичайних ситуаціях, державної комісії. Станом на цю хвилину я не отримав жодної пропозиції. За 8 місяців, поки ми знаходимося в блокаді, я не отримав від державних органів влади жодної пропозиції. Всі опускають голову, усі мовчать», – прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Він додав, що кримінальна справа за фактом підпалу полігону розслідується, «як мокре горить».

 

Як повідомляв Z, учора, 18 січня, міська комісія з питань ТЕБ і НС звернулась до обласної та державної комісії з проханням допомогти із вивезенням сміття, адже 2 перевізники не мають полігонів, а 4 – ледь справляються з вивезенням.

19.01.2017