Міноборони вважає реальною загрозу ракетного удару з боку РФ.

 

Міністерство оборони України вважає реальною загрозу ракетного удару з боку РФ у випадку проведення Збройними силами України ракетних стрільб над Чорним морем 1-2 грудня.

 

Про це сказав заступник міністра оборони Олександр Дублян, інформує аґенція "Українські новини".

 

Дублян наразі не мав змоги ознайомитися з офіційним листом РФ військовому аташе України при посольстві в Росії, у котрому Москва висловила погрози, по-перше, збивати українські ракети, по-друге, завдати удару по українських пускових установках.

 

Дублян припускає, що Росія може реалізувати свої погрози, бо, "виходячи з їхніх дій за ці роки, від них можна чекати багато чого поганого та негативного".

 

Заступник міністра підкреслив, що Україна запланувала стрільби згідно зі всіма міжнародними нормами. "Термін проведення стрільб визначено 1 та 2 грудня. Повторюю, ми не порушуємо жодної міжнародної норми та в тому числі при проведенні даних стрільб", – прокоментував заступник міністра.

 

При цім Дублян відмовився відповісти, чи скасує Україна свої навчання.

 

Водночас, спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що Україна не скасує стрільб. "Все, що заплановано, буде обов'язково проведено. Що стосується якихось погроз… Це не може завадити тим планам, які Збройні сили України та конструктори військового озброєння будуть проводити на території суверенної України", – сказав Лисенко, згідно з повідомленням "Української правди".

 

"У нас є національна територія України, де ми проводитимемо всі іспити, випробування і навчання. І ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити", – наголосив полковник.

 

30.11.2016