РФ погрожує Україні ракетним ударом у відповідь на військові навчання поруч із Кримом.

 

Росія погрожує Україні ракетним ударом у випадку проведення ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в Криму.

 

Про це йдеться у листі міністерства оборони РФ, адресованого військовому аташату у складі посольства України в РФ, повідомляє DT.UA.

 

У листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, збиватиме українські ракети, по-друге, завдасть удар по українських пускових установках.

 

25 листопада міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту у зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом.

 

Натомість секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Україна планує проводити випробування ракет лише в межах своїх кордонів.

 

"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення ракетних випробувань у "суверенному повітряному просторі РФ", позбавлена здорового глузду", – заявив Турчинов.

 

Секретар РНБО нагадав, що, згідно з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір РФ закінчується посередині Керченської протоки, а на захід – розташований повітряний простір України. Таким чином, заплановані ракетні випробування проводяться згідно з нормами міжнародного права. "Тому просимо РФ не заважати випробувань своїми істериками і провокаціями", – резюмував Турчинов.

 

30.11.2016