Сьогодні засідає українсько-польська міжурядова координаційна рада.

 

Сьогодні, 28 жовтня, в ЛНУ ім. І.Франка почалось ХІІІ засідання Українсько-польської міжурядової координаційної ради з питань міжреґіонального співробітництва, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

Серед учасників заходу – перший заступник міністра реґіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода, перший заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща Якуб Скіба, голова Львівської ОДА Олег Синютка, заступник голови обласної ради Володимир Гірняк.

 

Під час засідання сторони обговорять актуальні питання та перспективи транскордонної співпраці. Зокрема, йтиметься про просторове планування, розвиток пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури, захист та взаємодію в умовах надзвичайних ситуацій. Окремо також розглянуть стан реалізації договору між урядами України та Польщі про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги.

 

Загалом учасники засідання заслухають інформацію про роботу чотирьох профільних комісій міжурядової координаційної ради. Результатом дискусій українських та польських фахівців стане спільний протокол, який підпишуть сьогодні уповноважені представники обох держав.

28.10.2016