РФ офіційно надала Януковичу притулок.

 

Головне управління з питань міґрації МВС РФ офіційно підтвердило, що Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку.

 

Про це повідомив адвокат екс-президента Віталій Сердюк, додавши, що Генеральна прокуратура поінформована про статус Януковича, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Згідно з листом російського міґраційного відомства від 29 вересня, Януковичу як громадянину України надано тимчасовий притулок на території Росії, "що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, серія ВП № 0107999; видано УМФС Росії у Ростовській області".

 

Сердюк зазначив, що раніше Генпрокуратура використовувала аргумент, ніби відсутність просування у розслідуванні "справи Майдану" за епізодом Януковича зумовлена позицією Росії, котра не визнає перебування горе-президента на своїй території. "Тепер Генеральна прокуратура втратила свій останній аргумент для подальшого зупинення слідства, відмов у проведенні допитів, очних ставок, інших слідчих дій за участю Віктора Януковича і передання справи в суд", – гадає адвокат.

 

Віталій Сердюк акцентував на тому, що відповідь Росії також спростовує чутки, буцімто ВФЯ прийняв громадянство РФ.

 

13.10.2016