США розширили санкції проти російських компаній.

Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі Сполучених Штатів додало до списку санкцій 11 компаній, на які буде накладено обмеження через анексію Криму Росією і підтримку бойовиків на Донбасі.

 

 

Список опубліковано на сайті Федерального реєстру США. Йдеться про 81 компанію, велику частину з них зареєстровано в Росії і в Криму, чотири компанії — в Індії та Гонконґу.

 

Більшість з цих компаній вже перебували під санкціями Міністерства фінансів США. BIS самостійно додало до списку 11 найменувань, у тому й компанії з групи «Ангстрем», «Радиоэкспорт», «Пермская научно-производственная приборостроительная компания», НВК «Гранат», «Микран» і «Микрон».

 

В Міністерстві торгівлі США пояснили долучення цих 11 компаній до списку тим, що вони працюють у «російському збройному секторі або супутніх секторах матеріально-технічного забезпечення».

 

До компаній зі списку діятиме посилений режим контролю постачань американських товарів і продуктів, на які поширюються правила експортного контролю США.

 

Внесення в санкційний список Мінторгу США фактично означає заборону на постачання будь-якого товару американського походження для компанії, яка потрапила під санкції. Правила також забороняють реекспорт або передання таких товарів.

 

Нагадаємо, санкції проти Росії запровадила, окрім США, також Європейська Унія.

07.09.2016