50 промінентних республіканців засудили Дональда Трампа.

Колишні працівники адміністрацій республіканських президентів – від Річарда Ніксона до Джорджа Буша-молодшого – у відкритому листі  виступили з різкою критикою кандидата в президенти США від Республіканської партії, застерігаючи, що Трамп у разі обрання може стати «найнерозважливішим президентом в американській історії».

 

 

 «Ми переконані, що він може бути небезпечним президентом, який наразить на ризики добробут і національну безпеку нашої країни», – зазначено в листі групи республіканців.

 

Зі слів авторів заяви, Трампу бракує «характеру, цінностей і досвіду» для того, щоб бути президентом, повідомило радіо VOA. «Він послаблює моральний авторитет США. Він не здатен контролювати себе і діє імпульсивно. Він не терпить особистої критики. Він обурив наших найближчих союзників своєю непередбачуваною поведінкою. Трамп демонструє небезпечне нехтування основними фактами міжнародної політики. Він не може або не хоче відділяти правду від брехні. Все це – небезпечні риси для людини, яка хоче бути президентом і головнокомандувачем, яка розпоряджатиметься ядерним арсеналом США», – йдеться в листі.

 

Більшість авторів заяви є експертами з безпекових питань. Серед них – колишні керівники національних служб безпеки, керівники розвідувальних відомств, вищі президентські радники і представники американського бізнесу. Підписанти заяви не вказали, що голосуватимуть за Гілларі Клінтон, а навпаки, висловили певну критику і на її адресу. Проте вони чітко дали зрозуміти, що ніхто з них не віддасть свого голосу за Трампа.

 

Дональд Трамп вже встиг зреагувати на відкритого листа, назвавши його авторів «збанкрутілою вашинґтонської елітою, яка намагається хапатися за владу».

09.08.2016