МЗС назвало поїздку російського прем'єра до Криму "нікчемною".

 

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням 25 липня на території України – в Автономній Республіці Крим – голови уряду Російської Федерації Дмитра Медведєва.

 

"Чергове відвідання посадовою особою Російської Федерації Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною України, свідчить про триваюче нехтування російською стороною статутом ООН, резолюцією ГА ООН А/RES/68/262 "Територіальна цілісність України", Бакинською декларацією та резолюціями Парламентської асамблеї ОБСЄ, іншими принципами та нормами міжнародного права", – ідеться у офіційній заяві МЗС.

 

"Автономна Республіка Крим та м. Севастополь були, є і залишатимуться територією України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який надав належну оцінку діям російської сторони і продовжує застосовувати відповідні обмежувальні заходи. Відтак спроби посадовців Росії інтерпретувати подібні «візити» в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними", – йдеться у заяві.

 

25.07.2016