ФДМУ припускає, що стартову ціну ОПЗ для приватизації зменшать на третину.

 

Фонд державного майна України сподівається оголосити повторний конкурс з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" наприкінці літа або на початку осені.

 

Про це заявив голова ФДМУ Ігор Білоус на прес-конференції, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ми розраховуємо розпочати другий раунд наприкінці літа або на початку вересня... Інвестори з Америки, Туреччини, а також з арабських країн надалі виявляють свій інтерес", – сказав Білоус.

 

Голова ФДМ додав, що для успішного проведення повторного конкурсу слід змінити деякі умови приватизації. "Для того, щоб ми почали повторний або другий раунд, нам потрібно переглянути деякі умови. Ціна – це одна з цих умов", – прокоментував чиновник.

 

Білоус припустив, що дисконт може скласти 30%, проте обговорення цього питання лише починається. "Раніше у нас була норма про 30% дисконту. Можливо, ми її застосуємо", – додав він.

 

Ще одним важливим питанням, за його словами, є реструктуризація заборгованості ОПЗ перед групою компаній Group DF Дмитра Фірташа. "Деякі інвестори не хотіли б працювати з цим кредитором. Висловлюється побажання, щоб було підписано угоду про реструктуризацію заборгованості ще до продажу заводу", – зазначив він.

 

"Основний" конкурс з продажу ОПЗ провалився: жодна компанія до 18 липня так і не подала заявку для участі в торгах.

 

19.07.2016