Лондон готує жорсткіші санкції проти Росії.

Комітет з питань оборони парламенту Великої Британії закликав уряд розширити список представників російських владних структур, щодо котрих повинні бути запроваджені санкції в звязку з агресією Росії в Україні. Про це йдеться в доповіді комітету, опублікованому у вівторок, п’ятого  липня.

 

 

«Хоча санкції завдали Росії економічних збитків, вони не вгамували подальшу російську військову інтервенцію», – наголошується в доповіді парламентського комітету. У ній зазначається, що обмежувальні заходи «справили мінімальний вплив на військову політику Росії».

 

У документі міститься рекомендація «сприяти посиленню санкцій Європейської Унії проти Росії і розглянути можливість їхнього розширення за рахунок збільшення групи осіб з керівництва країни» Члени оборонного комітету парламенту Великої Британії підтримали також продовження обмежувальних заходів проти Москви, запроваджених в зв'язку з агресією Росії в Україні.

 

Нагадаємо, що першого липня Європейська Унія пролонґувала економічні санкції проти Росії ще на півроку до 31 січня 2017 року. Обмежувальні заходи щодо Москви були запроваджені влітку 2014 року в зв'язку з агресивною політикою Кремля на сході України. 

 

У доповіді, яку опублікува комітет з оборони, також наголошується, що Об'єднане  Королівство і НАТО повинні володіти достатнім військовим потенціалом, аби в разі необхідності стримати агресію з боку Росії.   

05.07.2016