Головного санітара України затримали на хабарі та крадіжці.

 

Правоохоронці з Національного антикорупційного бюро та департаменту захисту економіки Національної поліції затримали головного санітарного лікаря України Святослава Протаса за звинуваченням у крадіжці державних коштів та хабарництві.

 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 

Операція проводилася у власному кабінеті Протаса. Разом із ним затримали начальника департаменту Санітарної служби України Чепурного.

 

"Група чиновників на чолі з Протасом розробила й утілила злочинну схему з крадіжки крупної суми бюджетних коштів. На "обготівкуванні" та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 тис. грн.) учасників афери затримали", – поінформував Аваков на своїй сторінці у Facebook.

 

Міністр заявив, що Протас "діяв цинічно" і заздалегідь домовлявся "про те, як і за якими правилами крастимуться та відмиватимуться бюджетні кошти". За словами Авакова, водночас по країні тривають слідчі дії щодо 19 головних санітарних лікарів у областях, "частина з котрих теж будуть затримані". При цім, як каже міністр, лише один медик відмовився брати участь у схемах.

 

Також за час дослідження роботи "санітарів" задокументували 11 фактів вимагання й отримання хабарів.

 

30.06.2016