Капустін звинутив Садового у тому, що той не хоче виплатити гонорар Музичук.

Попередньо джерелом фінансуванням 60 тис. євро (призові кошти Марії Музичук у чемпіонаті світу з шахів серед жінок) передбачалась Львівська міська влада, що вела переговори зі шахісткою щодо компенсації цих коштів в іншій прийнятній формі, заявив голова Федерації шахів України Віктор Капустін, ідеться у прес-релізі ФШУ.

 

«Про цей процес були повідомлені всі сторони: спортсменка, її батьки та тренери, ФШУ, ФІДЕ, Мінмолодьспорт. Як секретар Оргкомітету я написав кілька листів заступнику Робочої групи з підготовки та проведення матчу за звання чемпіонки світу з шахів у Львові, Львівському міському голові пану А. Садовому з проханням прискорити ці переговори (які він сам ініціював і неодноразово обіцяв вирішити позитивно), але, як це не прикро, відтермінування вирішення цього питання призвело до небажаних дій з боку ФІДЕ по відношенню до всіх українських шахістів», – розповів Віктор Капустін.

 

Відповідно до рішення Президентської Ради ФІДЕ, федерація шахів України була тимчасово відсторонена від послуг, а її членам, до сплати боргу, що виник після проведення матчу за звання чемпіонки світу у м. Львові, було заборонено брати участь в офіційних чемпіонатах світу ФІДЕ та відповідних чемпіонатах Європи, що є відбірковими до офіційних чемпіонатів ФІДЕ.

 

«Позиція ФШУ є наступною – ініціатори та безпосередні організатори матчу, що надавали свої зобов'язання, мають знайти можливості по вреґулюванню цього питання з екс-чемпіонкою світу Марією Музичук у світлі попередніх домовленостей. Зі свого боку ФШУ, як і завжди, докладе зусиль для захисту членів федерації та пом'якшення або відтермінування тимчасових санкцій до моменту їх повного зняття», – йдеться у прес-релізі.

 

Як повідомляв Z, Андрій Садовий звинуватив Віктора Капустіна у саботажі та несплаті 60 тис. євро ФІДЕ, а міністр молоді та спорту Ігор Жданов заявив, що держава не має до цього жодного відношення.

15.04.2016