Шаховий скандал триває: ніхто не хоче платити ФІДЕ 60 тис. євро.

Федерація шахів України і надалі відмовляється сплатити 60 тис. євро ФІДЕ за організаторські видатки, що стосувались проведення у Львові чемпіонату світу з шахів, написав на своїй сторінці в мережі Facebook міський голова Львова Андрій Садовий.

 

«Це не лише безлад, це свідомий саботаж. Голова федерації Віктор Капустін повністю самоусунувся від відповідальності за цю подію. Місто спільно з обласною владою взяли на себе основний тягар, в тому числі фінансову складову. Також вдалось залучити приватні кошти.

 

Федерації шахів, відповідно до угоди з ФІДЕ, залишилось проплатити 60 тисяч євро ФІДЕ на організаційні видатки. Однак голова федерації вдався до саботажу. Гроші не проплатив, чим поставив під загрозу всіх українських шахістів. Відтепер їм загрожує дискваліфікація та обнулення рейтингів. ФІДЕ уже офіційно про це попередила», – заявив Андрій Садовий.

 

Він звернувся до міністра молоді та спорту Ігоря Жданова з проханням втрутитись у ситуацію.

 

Ігор Жданов відреагував досить швидко, відповівши, що держава тут ні до чого, а він особисто – «на стороні Марії Музичук».

 

«Наголошую: Міністерство молоді та спорту і держава, виконали всі взяті на себе фінансові зобов'язання перед організаторами та учасниками матчу.

 

Зараз ми детально розбираємося, чому і з чиєї вини виникла заборгованість у 60 тис. євро. Вчора і сьогодні вже мав розмови, як з мером Львова Андрієм Садовим, так і з президентом Федерації шахів України Віктором Капустіним.

 

Коли хтось зараз буде розповідати в ЗМІ, що виплачувати ці борги має Міністерство, чи Державний бюджет, то це чистої води маніпуляція та неправда.

 

Ще раз наголошую! Міністерство молоді та спорту не має жодних боргів за цей матч.

 

Моя позиція дуже чітка і жорстка – організатори матчу, мають не шукати крайніх, а виконати усі свої зобов'язання перед нашою спортсменкою Марією Музичук. В цій ситуації, я повністю на її стороні», – написав міністр у своєму блозі.

15.04.2016