Аваков закликав звільнити керівника Нацполіції Вінниччини, запідозреного активістами у сепаратизмі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції України Хатію Деканоїдзе звільнити Антона Шевцова з посади керівника управління НПУ у Вінницькій області.

 

Про це Аваков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Призначення Шевцова стало причиною для низки протестів на Вінничині через підозру про проросійські погляди поліціянта та його родини. На персональній сторінці правоохоронця у соцмережах виявили знимку з російським боксером-політиком Валуєвим. Також Шевцов був героєм відеосюжету із параду з нагоди святкування 9 травня у Криму, проведеного у т.ч. під символікою Росії.

 

Тиждень тому Хатія Деканоїдзе повідомила про намір провести службове розслідування щодо Антона Шевцова, а також анонсувала Службою безпеки України. "Коли вони будуть перевіряти, і ми під час нашого службового розслідування – всі матеріали будуть відкритими", – запевнила Деканоїдзе в ефірі "5 каналу". Пані Хатія додала, що Шевцов самостійно звернувся до СБУ з проханням про перевірку.

 

Сам Антон Шевцов повідомив, що СБУ не виявила в його біографії компрометуючих епізодів. 11 березня він отримав висновок від СБУ про непричетність до сепаратизму. "За результатами перевірки даних, які б підтверджували інформацію про вашу причетність до діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності та недоторканності України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, участі у непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань т. зв. "ДНР/ЛНР" та терористичній діяльності на даний час не здобуто", – ідеться у листі СБУ, опублікованому Шевцовим у Facebook.

 

Крім того, голова поліції Вінниччини успішно пройшов тест на поліграфі.

 

Антон Шевцов додав, що не має наміру цуратися власної родини, котра й сьогодні залишається мешкати у Криму, а також не вбачає нічого поганого у відвідинах півострова. "Щодо мого візиту в Криму і присутності на параді: на параді супроводжував діда, що воював за Україну. Мій дід – герой тієї страшної війни. Я був у Криму, бо Крим – це Україна. Там залишилися моя сім'я і близькі, котрі доглядають за літніми родичами, дні яких, на жаль, уже йдуть на відлік. Моя сім'я – заручники окупації. Ми ніколи не вважали і не вважаємо Крим Росією. Для нас Крим – це Україна, і лише так. Я ніколи не відмовлюся від Криму і не віддам його Росії", – прокоментував чиновник.

 

14.03.2016