За тиждень стартує «Фестиваль рівності».

Протягом наступних вихідних, 19-20 березня, у Львові відбудеться перший «Фестиваль рівності», що відкриється проведенням пішого ЛГБТ-квесту вулицями міста, повідомили організатори.

 

«Фестиваль рівності – це майданчик для поєднання культури, креативу та соціального активізму, це простір та інтерактивна дискусійна платформа для різноманітних ідентичностей. Ми щиро хочемо зробити Фестиваль Рівності щорічною подією в Україні, яка б об’єднувала людей у їх різноманітності та єдності у боротьбі з упередженнями та дискримінацією. Ми прагнемо жити у суспільстві, де існує діалог та відсутнє насильство», – йдеться на сторінці фестивалю в мережі Facebook.

 

Під час фестивалю можна буде побачити фільми, що раніше не демонструвалися в Україні, кілька фотопроектів, перфоманси українських артистів, соціальний театр, TEDtalk, тощо.

 

Усі заходи в рамках фестивалю, включно з пішим ЛГБТ-квестом, що стартує 19 березня о 12 год., будуть безкоштовні.

 

Водночас деякі партійці, щоправда, поки не львівські, назвали захід «гей-парадом» та «євроінтеграційними ігрищами», додавши інші образливі, зокрема щодо національності, коментарі.

14.03.2016