Церемонія урочистого відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок розпочалась в Оперному театрі.

Сьогодні, 1-го березня, у Львові в театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької урочисто відкрили Чемпіонат світу з шахів серед жінок, в якому за шахову корону боротимуться українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань, передає Львівський портал.

 

Урочистості розпочались із виступу шоу-балету «Життя». Також на початку події показали відеоролик «Львів - столиця шахів України».

 

На урочистості до Львова завітав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, присутні і головні героїні події – Марія Музичук та Хоу Іфань.

 

Щодо прогнозів на перемогу в Чемпіонаті, то букмекери не вірять в Марію Музичук у матчі проти китаянки Хоу Іфань. Ставки на перемогу Марії Музичук у 12-матчевому протистоянні приймають з коефіцієнтом від 4,75 до 9, на нічию коефіцієнт 7, а на перемогу китаянки – від 1,16 до 1,2.

 

В опублікованому нині березневому рейтинґу Ело ФІДЕ беззаперечну першість має Хоу Іфань - 2667 балів, на 92 бали випереджуючи індійку Гампі Конеру. Марія Музичук займає 4-у позицію з 2563 балами. Тобто, за формулою Ело найбільш ймовірний рахунок матчу —  3:6 (округлено з точнішого 3.19:5.81):

 

 

 

 

 

Перший матч між обома гросмейстерами відбудеться завтра, 2 березня, у Палаці Потоцьких. Спостерігати за подією можна буде в онлайн режимі. Також у центрі міста встановлять великий екран з трансляцією.

 

01.03.2016