Несторівська група розповіла, куди рухається Україна.

В Івано-Франківську учасники Несторівської групи провели публічну презентацію та обговорення стратегічного бачення розвитку України, напрацьованого групою, йдеться в сюжеті ТРК РАІ.

 

«Україна має рухатись до нової національної ідеї розвитку, що ґрунтуватиметься не на привілеях та знайомствах, а на здоровій конкуренції, соціальних ліфтах. Хочу, щоб Україна рухалась не до цінностей виживання, а до цінностей самовдосконалення, цінностей самовираження. Адже на Майдані якраз говорили про свободу і гідність, а тепер знову повертаємось до виживання», – зазначив член Несторівської групи Мирослав Маринович.

 

«Уперше за кілька десятків літ ми можемо визначати, куди нам рухатись, це вимагає від нас сміливості та компетентності. Але до авторитарного режиму вже ніхто не хоче повертатись», – додала соціолог Вікторія Бриндза.

 

«Справою інтелектуалів, освіченої молоді є довести інформацію про стратегічне бачення розвитку України простими словами до якомога ширшого кола громадян. Без просвітництва, багатий досвід якого маємо на Галичині, нам не обійтися», – зазначив Богдан Панкевич, почесний консул Нідерландів у Львові,  член Несторівської групи. 

 

Несторівська група — неформальне об’єднання інтелектуалів та громадських активістів, створене у 2012 році з метою розробки стратегічного бачення України. Група є позапартійною і позабізнесовою, вона є самофінансованим об’єднанням, що функціонує на волонтерських засадах. До складу групи входять експерти різних галузей, науковці, правозахисники, журналісти, тощо.

 

11.02.2016