Кличко очолив Асоціацію міст України замість Садового.

Керівник департаменту місцевого самоврядування та децентралізації в Адміністрації Президента України Володимир Куренной повідомив, що головою Асоціації міст Украіни більшістю голосів обраний міський голова Києва Віталій Кличко, передає телеканал 112.

 

За Віталія Кличка проголосував 171 делегат з 208. За другу кандидатуру – міського голову Львова Андрія Садового не голосували, тому що Віталія Кличка обрали одразу.

 

«Коли колеги запропонували мою кандидатуру на посаду керівника асоціації, ви навіть не винесли це питання на голосування. Те, що ми бачимо сьогодні тут, – це, швидше, нагадує театр, а не збори Асоціації міст», - заявив у відповідь на голосування Андрій Садовий.

 

Він нагадав, що коли на цю посаду в 2012-му році обирали Юрія Вілкула, на прохання Адміністрації президента був змінений статут, тому що кандидат не відповідав вимогам на посаду.

 

«Ми сьогодні знову міняємо статут. У статуті записано: «Головою Асоціації може бути обрано міського голову, в якого є понад чотири роки досвіду роботи на посаді міського голови». Ми змінюємо цю норму. Пишемо: повинен бути двічі обраний».

 

Натомість новий голова АМУ Віталій Кличко заявив, що тільки в Радянському союзі всі голосували одноголосно, а його обрали за демократичною процедурою.

 

Як повідомляв Z, також очолити АМУ хотів міський голова Тернополя Сергій Надал.

25.01.2016