Віряни Київського і Московського патріархатів побились у селі в Шумському районі у день свята.

У селів Кути Шумському районі на свято Андрія побились представники УПЦ Московського і Київського патріархатів за право проводити служби в храмі святої Анни, повідомляє сайт Тернополяни.

 

Під час недільного богослужіння представники УПЦ КП зібрались перед дверима церкви, вимагаючи надати їм право на почергове служіння. Прихильники Московського патріархату викликали правоохоронців, повідомивши про незаконну спробу силового захоплення храму св. Анни.

 

У прес-службі МП стверджують, що віряни УПЦ КП чинили провокативні дії, вигукували лайливі слова на адресу настоятеля храму протоієрея Ігоря Кушнірука та православної громади с. Кути. За словами свідків події, лунали погрози: «Ми вам влаштуємо другу Катеринівку».

 

У Шумській райдержадміністрації організували переговори про можливість почергових богослужінь.

 

З метою врегулювання конфлікту, в стінах Шумської РДА відбуваються перемовини щодо можливості почергових богослужінь.

 

Як писав Z, у селі Катеринівка також довго тривав конфлікт навколо почергових богослужінь між представниками двох конфесій. Зрештою, в УПЦ МП заявили, що побудують собі новий храм і попросили землю під будівництво в центрі села. Віряни УПЦ КП протестують проти цього і кажуть, що не хочуть мати «шматок Москви» у себе перед очима.

17.12.2015