Свободівка Савчук стала секретарем ради, «Самопоміч» обурена і відмовилась від подальшого голосування.

Сьогодні, першого грудня, під час першого засідання новообраної міської ради Івано-Франківська обрали секретаря. Ним стала, як і анонсував міський голова Руслан Марцінків, член фракції ВО «Свобод» Оксана Савчук, повідомляють Вікна.

 

«Вітаємо свободівку, депутата Оксану Савчук з обранням секретарем Івано-Франківської міської ради. Шляхом таємного голосування за її кандидатуру віддали свої голоси 27 депутатів. Вперше підрахунок голосів був відкритим, що є першим кроком до відкритості нової міської влади», - сказав Руслан Марцінків.

 

Також депутати утворили сім постійних комісій, пише Галка. Найважливіша з них дісталась свободівцям.

 

Так, депутатську комісію з питань бюджету очолив Роман Онуфріїв (ВО «Свобода»), до складу комісії увійшли Кушнір Володимир та Палійчук Сергій (БПП «Солідарність»), свободівці – Гавриш Петро, Синишин Віктор, Капустяк Олег, Терешко Руслан з «Батьківщини».

 

Депутатську комісію з питань містобудування та земельних відносин очолив Яблонь Володимир (БПП «Солідарність»), члени – Гарасимко Іван («Самопоміч»), Строїч Андрій («Свобода»), Ковальчук Микола, Фецич Володимир і Балагура Володимир (БПП «Солідарність»).

 

Міською господаркою у комісії з питань житлового-комунального господарства займатимуться свободівець Роман Харук (голова комісії), Степан Руднянин (БПП «Солідарність»), Бурко Віталій (ВО «Свобода»), Шкутяк Петро (БПП «Солідарність»), Магас Стефан («Батьківщина»).

 

Натомість, пише Курс, депутати від УКРОПу назвали голосування непрозорим і заявили ро ситуативну коаліцію ВО «Свобода» та БПП «Солідарність» і відмовились брати участь в подальшому голосуванні.

 

Також кандидатура Оксани Савчук та склад комісій не задовольнили «Самопоміч».

 

«Обрали секретарем жінку, яка нічого не розказала про себе. У бюджетну комісію не включили нікого, крім «Свободи». Ми теж вважаємо недоцільним голосувати далі», – прокоментувала сьогоднішню роботу міськради Івано-Франківська голова фракції «Самопоміч» Ірина Кулинич.

 

Окрім того, депутати проголосували за заступника міського голови з гуманітарних питань – ним став Олександр Левицький, пише malakava. Олександра Левицького в місті не люблять за хамську поведінку. Громада навіть створила петицію з вимогою до міського голови відмовитись від призначення Олександра Левицького на посаду.

01.12.2015