Суд наклав арешт на землю та корпуси ЛАЗу.

Слідчі МВС за підтримки прокуратури досі розслідують незаконну, на їхню думку, приватизацію ЛАЗу у 2001-2002 рр.



Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, за клопотанням слідчого ГУ МВС України у Львівській області, погодженого з прокурором, суд наклав арешт на земельну ділянку площею 56 га та будівлі площею 127 тис. квадратних метрів, що раніше належали ВАТ "ЛАЗ". Це було зроблено для недопущення відчуження землі та майна ВАТ "ЛАЗ".

 

У повідомленні прес-служби також йдеться, що ці дії прокуратура вчинила при здійсненні процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння майном ВАТ "ЛАЗ", відкритому ще 25 серпня цього року. Досудове розслідування ще триває.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z" у серпні, прокуратура області встановила, що акціонери ВАТ "ЛАЗ" подавали до суду завідомо неправдиві заяви, на підставі яких за нововиявленими обставинами були переглянуті та скасовані судові рішення про визнання недійсними договорів купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "ЛАЗ" у 2001 та 2002 роках. Через це 70,41% акцій товариства, які підлягали поверненню державі (в особі Фонду державного майна. — "Z") за вказаними судовими рішеннями, повернуті не були. Досудове розслідування прокуратура доручила здійснити Слідчому управлінню ГУ МВС України у Львівській області.

 

Приватизація ВАТ "ЛАЗ" відбулася у 2001–2002 рр. Договори про купівлю-продаж акцій ВАТ "ЛАЗ" були укладені між Фондом державного майна та українсько-російським СП ТОВ "СІЛ-Авто", яке пов'язують з братами Ігорем та Олегом Чуркіними. Приватизацію оскаржували в судах Києва та Львова різні юридичні та фізичні особи.

 

09.10.2015