Російські прикордонники спіймали ще одного українського військовослужбовця.

Державна прикордонна служба України підтвердила факт переходу українського прикордонника на територію окупованого Криму.

 

"Один військовослужбовець Держприкордонслужби, який у березні був призваний з мобілізації, самовільно залишив місце виконання робіт, перетнув адміністративний кордон і зник на тимчасово окупованій території Криму", – розповів прес-секретар Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

 

За його словами, наразі проводиться службове розслідування інциденту. Наразі ДПСУ не підтверджує інформації, буцімто чоловік вживав алкогольні напої на українських позиціях. Слідчі провели медичну експертизу групи військовослужбовців, з якими працював "дезертир", і не виявила ознак вживання алкогольних напоїв. "Тому, де він вживав алкогольні напої та причини цього вчинку наразі ще не встановлені", – додав Демченко.

 

Раніше прес-служба прикордонного управління ФСБ, дислокована у Криму, розповсюдила повідомлення про затримання п'яного українського прикордонника після незаконного перетину адмінкордону з Кримом. Затриманий розповів, що на шляху до кордону безперешкодно пройшов три українських блокпости, і зупинити його не намагалися.

 

Російські служби оприлюднили відео зізнань чоловіка. Той зневажливо висловлюється на адресу України й висловлює підтримку Росії: "Мені говорили: Серьога, ти сєпар, а я відповідав, я за Росію, тому що це сильна країна".

 

11.09.2015