Питанням скверу Святого Юра зайнялася незалежна експертна рада.

Про її створення домовилися представники ініціативи "Врятуй сквер Святого Юра" та Львівської міської ради.

 

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, 28-29 серпня у Львові працюватиме експертна рада з відомих архітекторів з Австрії, України та Нідерландів, яка надасть фахові поради щодо нової транспортної розв’язки та реконструкції скверу біля Собору Св. Юра. Раду створили після контактів представників Львівської міської ради та громадської ініціативи "Врятуй сквер Святого Юра".

 

"Ми створили експертну раду з відомих та досвідчених спеціалістів-нельвів’ян з Австрії, Голландії, інших міст України, які є практиками у сфері урбаністичного розвитку", - зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

 

Серед запрошених є Макс Рідер (архітектор, Австрія), Міхаель Трінкнер (урбаніст, дизайнер мастер-планів, Нідерланди), Анет Матьєсон (урбаніст, планувальник, Нідерланди), Віктор Петрук (архітектор, Київ), Оксана Джунь (президент ландшафтного клубу та член спілки архітекторів, Київ), Лєнка Войтова (представник Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та експерт з озеленення, Київ), Вадим Манюк (еколог, Дніпропетровськ) та Вадим Заплатніков (архітектор, Київ).

 

За повідомленням громадської ініціативи "Врятуй сквер Святого Юра", на переговорах із заступником міського голови Львова Пушкарьовим, що тривали у серпні, представникам ініціативи не вдалося домовитися навіть щодо тимчасового рішення для розблокування руху транспорту через площу, зокрема через з'єднання вулиць Листопадового Чину та Устияновича, а тому вони покладають надії на висновки незалежної експертної ради.

 

Крім того, як інформує "Львівська Газета", учора, 27 серпня, громадська рада "Святий Юр" провела прес-конференцію, на якій оприлюднила відкритий лист до міського голови Львова Андрія Садового із закликом продовжити роботи з реконструкції площі Святого Юра за затвердженою документацією. Один з членів ради, Юрій Горалевич, висловив також обуренням створенням незалежної експертної ради. 

 

28.08.2015