Глава УГКЦ освятив пам'ятник Андрею Шептицькому.

Блаженніший Святослав у своїй проповіді порівняв пам'ятник Андрею Шептицькому в Івано-Франківську із дзвоном. У цьому місті Шептицький був єпископом у 1899-1900 рр.

 

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, учора, 27 серпня, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в межах програми VI сесії Патріаршого Собору освятив пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому в Івано-Франківську. Автором монумента є скульптор Степан Федорин.

 

 

Під час своєї проповіді Блаженніший Святослав розповів, які символи він бачить у пам'ятнику: "Ми бачимо постать праведного Митрополита серед діточок як батька, як учителя віри, як того, хто передає в їхні руки найцінніше, що має український народ, – його віру в Бога".

 

Предстоятель УГКЦ також відзначив, що свого часу митрополит Андрей, один із небагатьох ієрархів, відважився написати листа до дітей. "Він пише про силу дитячої невинності і свободи від гріха. Він каже, що маленькі діти хочуть завжди здаватися сильними і великими. А Митрополит пояснює дітям їхню велич і силу, можливо, не через якісь фізичні якості, а через силу невинності дитячого духу, який має свободу, свободу від гріха. І наче пояснює дітям, а через них усім нам, що справді сильним є той, хто має силу побороти зло, хто є свобідний від гріха", – зазначив Глава Церкви.

 

Крім того, Блаженніший Святослав порівняв пам'ятник Андрею Шептицькому в Івано-Франківську із дзвоном: "Він має вигляд дзвону. Він задзвонить, збудить не лише Прикарпаття, а й усю Україну, і його дзвін почує і Канада, і Сполучені Штати Америки, і Бразилія, і Аргентина, і Західна Європа, і Росія, і Казахстан, бо ці делегати є сьогодні з нами, а відтак уся наша Церква забринить голосом благовісті".

 

Пам’ятник спорудили до 150-річчя від дня народження митрополита Андрея та до 130-річчя Станіславівської (Івано-Франківської) єпархії, яка була створена в 1885 році. Третім єпископом єпархії став власне 34-річний Андрей Шептицький. 24 вересня 1899 року відбулася його інтронізація в катедральному соборі Святого Воскресіння в Івано-Франківську. 

 

Нагадаємо, як інформував "Z", 25-27 серпня в Івано-Франківську тривала VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему: "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом".

 

28.08.2015