До ювілею Ігоря Юхновського в ЛНУ відбудеться гуманітарна сесія.

Модератором публічного заходу, на якому виступатимуть відомі інтелектуали та вчені, буде сам ювіляр, якому 1 вересня виповниться 90 років.

 

Як повідомляє прес-служба Інституту фізики конденсованих систем НАН України, Інститут та Львівський національний університет імені Івана Франка з нагоди 90-ліття від дня народження українського вченого, державного і громадського діяча академіка НАН України Ігоря Юхновського організовують Гуманітарну сесію "Вибір України: минуле, сучасність і майбутнє".

 

 

Тематикою сесії стануть гуманітарні аспекти будівництва української держави, до розвитку яких Ігор Юхновський у різні періоди своєї діяльності мав інтерес і стосунок, зокрема, розвиток наукової та освітньої сфери в Україні, конституційне право, становлення суспільства сталого розвитку і середнього класу, проблеми національної пам’яті тощо.

 

У повідомленні йдеться, що на сесії заслухають шістьох доповідачів, зокрема, громадського діяча та дипломата Романа Безсмертного, правника Володимира Буткевича, історика Владислава Верстюка, музиколога Олександра Козаренка, віце-ректора УКУ Мирослава Мариновича та фізика Анатолія Свідзинського. Модеруватиме сесію сам Ігор Юхновський, якому 1 вересня виповниться 90 років.

 

Гуманітарна сесія відбудеться в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка у понеділок, 31 серпня 2015 р. Початок об 11:00. У фойє головного корпусу університету розгорнуть фотовиставку, присвячену ювіляру.

 

Організатори очікують, що слухачами сесії будуть науковці та студенти різних спеціальностей, інтелектуали та всі небайдужі, зацікавлені у розвитку громадянського суспільства та базових інститутів держави.

 

26.08.2015