Угринів відмовився від обміну територіями з Івано-Франківськом.

 

Два гаражні кооперативи, тролейбусне депо та чотири міські багатоповерхівки залишаються на території Угринова через помилку, якої допустилися міські чиновники у 2010 році. Сільським депутатам не сподобався проект угоди про обмін територіями.

 

Як повідомляє «КУРС», Угринівська сільська рада відмовилася від обміну територіями, про який домовилися міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та сільський голова Угринова Мирослав Вівчаренко. До міста мали б відійти землі гаражних кооперативів №15 та №16, тролейбусного депо, а також земля під багатоквартирними житловими будинками №№ 26, 28, 30 і 32 на вул. Тролейбусній. На вимін місто пропонувало Угринову землі в Дем'яновому лазі, решту дендрологічного парку Прикарпатського національного університету, частина якого лежить у межах села, а також частину прилеглого лісу.

 

Сесія сільської ради Угринова визнала таку пропозицію невигідною. «Запропонований вами торг не вигідний для територіальної громади села Угринів, його наслідком стане зменшення сільського бюджету на значну суму», — написали сільські депутати у листі на адресу міського голови Івано-Франківська. Ті землі, які місто пропонує долучити до території Угринівської сільської ради є, на їхню думку, «абсолютно нікчемними, економічно невигідними».

 

У листі депутати подають свій варіант обміну: «пропонуємо ... передати нам другу частину земель Радіозаводу і встановити межу між селом Угринів та містом Івано-Франківськ по вулиці Галицькій і вулиці Калуське шосе».

 

Під «Радіозаводом» сільські депутати розуміють ДП «ВО «Карпати»», що входить тепер до концерну «Укроборонпром». За останніми даними ДП «Інститут землеустрою», на території міста ДП «ВО «Карпати»» займає площу 8,23 га, а на території Угринівської сільської ради — 2,63 га.

 

Своєю чергою, депутати Івано-Франківської міської ради на сесії 28 липня дійшли  висновку, що запропонований депутатами Угринівської сільської ради варіант обміну не є рівноцінним, і зобов'язали юридичний відділ міської ради підготувати позовну заяву до суду для розмежування територій міста і села.

 

Як пояснює «Бліц-інфо», помилка у розмежуванні територій Івано-Франківська та Угринова сталася у 2010 році — в Акті розмежування територій між містом Івано-Франківськ та селом Угринів, що його завізував міський голова Віктор Анушкевичус. Зацікавленими у тому, щоб спірні землі стали міськими, є члени двох гаражних кооперативів — №15 та №16. Під їх тиском міський голова Івано-Франківська і почав переговори із сільським головою Угринова. 

 

29.07.2015