Помер Олексій Скрипник.

 

Нині на 58 році життя помер співзасновник львівської IT-компанії ELEKS Олексій Скрипник, народний депутат минулого скликання Верховної Ради.

 

 

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий:

 

Жахлива новина.

Щойно повідомили про смерть нашого друга, львів‘янина Олексія Скрипника.

Велика втрата для нашої громади та України!

Співчуття рідним та близьким.

Світла пам‘ять

 

Як розповіли Z друзі, Олексієві Скрипнику стало зле просто на робочому місці. Колеги викликали карету "швидкої допомоги", та реанімаційні заходи не дали ефекту. Попередньо, причиною смерті був серцевий напад.

 

Ще три години тому на його акаунті в fb був його пост – Скрипник ділився тим, як ELEKS допомагає волонтерським ініціативам на підтримку української армії.

 

 

Народився Олексій Скрипник у Львові 8 березня 1964 року в сім'ї науковців-енергетиків. В 1996 році закінчив Львівську політехніку, працював у „Львівенерго“. В 1991 році заснував з батьками фірму  „ЕЛЕКС“ (Електричні системи). Відкрили маленьке наукове бюро, де за два роки планували створити систему моделювання енергосистем. В 1998 року „ЕЛЕКС“ визнали найкращою ІТ‐компанією в країні. Нині на фірмі працює біля двох тисяч людей, вона має офіси у Львові, Києві, Івано-Франківську, Тернополі, а також у Польщі. ELEKS Software має представництва і в США та Великій Британії. 

“Я не боюся, співпрацювати з людьми, які набагато розумніші за мене, навпаки, вважаю це великим плюсом”, - пояснював свою таємницю успіху підприємець.

 

Його компанія відома своїми продуктами для сучасного кінематографу - розробки ELEKS використовували у Голлівуді, навіть під час зйомок “Людини-павука”, а також додатками для автоматизації діяльності медичних установ (наприклад, інформаційна система Doctor Eleks). 95 % клієнтів  «ELEKS» - за кордоном і лише 5 % — українські клієнти.

 

Олексій Скрипник відомий і як науковець та громадський діяч. Він був членом Комітету Підприємців Львівщини, Наглядової ради Асоціації „Львівський кластер інформаційних технологій та бізнес-послуг“, Наглядової Ради Національного університету „Львівська політехніка“ та Львівського національного університету імені Івана Франка. Він був одним із розробників Стратегії економічного розвитку Львова.

 

“Я з тієї категорії, які читають біля сорока книжок в рік. Але я всім раджу одну вже 15 років. Це - Канемана “Думай повільно, вирішуй швидко”. Це книга номер один для зростання менеджерів”, - сказав якось Олексій Скрипник в інтерв’ю для DOU. А ще в цій розмові він зізнався, що свій похід у Верховну Раду вважає власним epic fail, а онлайн-голосування на виборах вважає ще точно не на часі.  Хоч саме він у парламенті минулого скликання пропонував прийняти закон про е-голосування. 

 

23.02.2022