У Львові помер музикант Ігор Лесько, драмер від Бога – «Ватра», «Смерічка», «Лесик Band».

 

У середу, 12 січня, у Львові на 67-му році життя помер відомий музикант, барабанщик ВІА «Смерічка» та рок-гурту «Лесик Band» Ігор Лесько. Про це повідомив журналіст Михайло Маслій.

 

 

«Відходять легенди… Він був душею мистецьких компаній, веселуном, реготуном і дотепником. А яким життєлюбом», – написав про Ігоря Леська журналіст на своїй facebook-сторінці.

 

 

Музиканти з великою шаною прощаються з колегою.

 

«Прощавай, дорогий наш патріарх Ігор Лесько… Забубни на небесах гучно. Пам'ятаємо…» – написав на своїй facebook-сторінці Сергій Федорчук.

 

 

Лідер гурту «Піккардійська терція» Володимир Якимець написав:

«Нам страшенно щастило зустрічати на життєвій дорозі щирих, цікавих і неординарних людей, і Ти один з них... А ще нам Бог дав працювати з найкращою ритм-секцією, і Ти один з них... Раніше нас покинув Іван, тепер пішов Ти... Піду помолюся і поставлю свічку... Спочивай з Богом, Друже...».

 

 

Олег «Джон» Сук, басист «Клубу шанувальників чаю»: 

«Пішла дуже світла людина, драмер від Бога, але крім цього титулу в нього був ще важливіший титул. Він вмів об'єднувати покоління музикантів своєю душевною простотою.

Я, шмаркаль, завжди дивився на нього з пієтетом, але ця його людська простота завжди обезброювала.

 — Качумай старий, все ок. Ця його історія про серпи замість барабанних паличок, гуляє давно по Львову і гуляти буде.»

 

Про дату та час прощання з Ігорем Леськом повідомлять згодом.

 

Народився львів’янин Ігор Лесько 15 квітня 1955 року. Музикант був учасником ВІА «Ватра» у першому складі. З 1979 до 1988 року – барабанщиком ансамблю «Смерічка» Назарія Яремчука. 

З листопада 1992 року – ударником львівського гурту «Лесик Band». Команда грала рок-н-рол, блюз, реґі на «батярсько-побутову» тематику. Влітку 2018 року «Лесик Band» дав сольний концерт у супроводі Lviv Jazz Orchestra.

 

Фото facebook.com

12.01.2022