Юрiй АНДРУХОВИЧ

Диктант від Юрія Андруховича правильно написала Галина Шура із Волині.
Проросійське видання strana.ua оприлюднило у вівторок список із 47 загрожених осіб – журналістів, письменників, блоґерів – котрі нібито були позначені як потенційні жертви замовниками замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.
  У продаж надійшов новий роман Юрія Андруховича "Коханці Юстиції". Книжку видала корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Робота над романом, згідно з зізнанням Андруховича, тривала аж 27 років.     28 грудня книжку почали продавати в роздрібній мережі "Книгарні Є". Як розповіли в магазині на проспекті Свободи у Львові, роман привезли щойно в четвер уранці.  
28.12.17 | Україна |
  Український письменник Юрій Андрухович удостоєний німецької медалі Ґете 2016 року.   Як повідомляє Goethe-Institut, Андрухович отримує нагороду разом із африканським фотографом Акінбоде Акінбії та грузинським директором музею Давидом Лордкіпанідзе.   Щорічно Ґете-Інститут вручає офіційну відзнаку Федеративної Республіки Німеччина, вшановуючи цим особистостей, які проявили особливі заслуги у справі популяризації німецької мови та міжнародного культурного обміну.  
16.06.16 | Веймар |
  «Уже восьма нуль один, а половина зали ще порожня», – говорить пані старшого віку до своєї супутниці. «І коли люди наберуться пунктуальності?» – дивується інша жінка з протилежного боку. Минає ще хвилин з двадцять, і в залі гасне світло. Западає тиша. Глядачі, нашорошивши вуха, сидять у передчутті. І от на сцені з’являються Вони, – п’ятеро героїв, у кожному з яких присутня частинка поета, Богдана-Ігоря Антонича.  
25.02.16 | Львів |