"Зоряні війни" не витіснили "Кіборгів" із прокату.

 

Українська стрічка "Кіборги" про оборону Донецького аеропорту режисера Ахтема Сеітаблаєва за два вікенди зібрала в прокаті 15 млн 752 тис. 356 грн. Фільм побачило 212 тисяч 182 глядачів.

 

Про це йдеться у повідомленні Державної аґенції України з питань кіно.

 

"На другому вікенді у фільму залишилося 184 екрани, і це є гарним показником того, що кінотеатри повірили в «Кіборгів», незважаючи на вихід такого потужного фільму, як «Зоряні війни»", – прокоментував голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 

Зі слів продюсерки стрічки Іванни Дядюри, сума допомоги сім'ям загиблих у рамках ініціативи #ЯНебайдужий сягнула 1 млн 61 тис. грн.

 

"Від імені всієї знімальної команди хочу подякувати нашим глядачам за підтримку і небайдужість до фільму, подій в Україні та своїх ближніх. Дякуємо кожному за теплі і такі глибокі відгуки в соцмережах. А те, що люди йдуть на фільм по кілька разів, надихає рухатися далі і знімати якісне українське кіно", – прокоментувала пані Іванна, дружина Сеітаблаєва.

 

Нагадаємо, фільм "Кіборги" за перший вікенд кінопоказу зібрав понад 8,19 млн грн, встановивши рекорд для національних фільмів у вітчизняному прокаті за касовими зборами. Українське фентезі "Сторожова застава" свого часу зібрало за перший вікенд 8,18 млн грн, а комедія "DZIDZIO Контрабас" – 7,7 млн.

 

Фільм "Кіборги" вийшов у широкий прокат 7 грудня 2017 року.

 

Частина коштів із придбаних квитків іде на фонд допомоги сім'ям загиблих оборонців аеропорту.

 

19.12.2017