Андрій Садовий відповів на закиди Арсена Авакова щодо блокади Донбасу.

 

Лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував звинувачення від Арсена Авакова в тому, що "Самопоміч" організувала блокаду Донбасу, аби відвернути увагу від львівського сміття.

 

Відповідь міністрові внутрішніх справ він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Звинувачення в тому, що я організував блокаду окупованого Донбасу як помсту за "сміттєву" блокаду Львова, навіть не буду коментувати. Всі, хто дружать з головою, розуміють, що це абсурд. Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Ну просто "темники" такі прийшли. Нема ради», – написав Андрій Садовий.

 

Натомість він окремо згадав обговорення варіанту силового розгону активістів-блокадників на Донбасі, що буцімто відбувається у парламенті.

 

«Я наполегливо застерігаю Президента та прем’єр-міністра навіть не думати про такий варіант. Нічого гіршого, ніж силовий конфлікт між українцями поблизу лінії фронту, уявити зараз собі неможливо. А ідея з підсилання "тітушок" до ветеранів АТО могла прийти лише в дуже нездорову голову.

 

Звертаюсь до організаторів блокади та центральної влади з проханням повернутись до теми переговорів – публічних, фахових і в інтересах українського народу.

 

Вважаю, що такі переговори можливі за відмови зі сторони влади від будь-яких погроз», – написав Андрій Садовий.

 

Окрім того, на його думку, обидві сторони мають визнати такі аксіоми: єдиною темою для переговорів з російською окупаційною адміністрацією на Донбасі може бути лише питання звільнення українських військовополонених; торгувати з компаніями, які платять данину окупаційній владі, недопустимо; тримати енергетичну безпеку країни в залежності від окупантів недопустимо.

 

«Якщо ми всі погоджуємось з цими тезами, потрібно приймати Закон про визнання реальності – офіційного статусу непідконтрольних територій як "окупованих" з усіма міжнародно-правовими наслідками. Проект в Раді – справа за депутатами», – додав лідер «Самопомочі».

28.02.2017