ОДА оголошує конкурс на пошук підрядника для реконструкції перинатального центру.

 

Із понеділка у Львові оголосять новий конкурс для пошуку підрядної організації, що продовжить реконструкцію обласного клінічного перинатального центру. Роботи планують розпочати після Великодніх свят і протягом літа освоїти кошти, виділені Кабміном, розповіла заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, інформує ЗіК.

 

За словами Ірини Гримак, протягом минулих років основні роботи було виконано у двох корпусах. Вдалося завершити дахи, також повністю встановлені вікна, утеплені фасади, проведена гідроізоляція фундаментів. Залишаються внутрішні роботи.

 

«Внутрішні мережі перебувають на різній стадії виконання. Вони зроблені приблизно на 55-60%. Частково здійснені внутрішні перепланування, поштукатурено стіни. Залишається завершити стіни, інженерні мережі й розпочинати оздоблювальні роботи.

 

В одному з корпусів планують облаштувати стаціонар, де лікуватимуть вагітних із патологіями. Також тут буде поліклініка й адміністративні приміщення. Тому в цьому корпусі має бути ще перепланування, оскільки змінюється функція будівлі», – пояснила Ірина Гримак.

 

Також потрібно вирішити, як об’єднати господарські будівлі з основними корпусами, адже стан переходів між ними незадовільний, зазначила чиновниця.

 

«Загальна вартість робіт на весь комплекс – близько 175 млн грн. Із них будівництво, інженерне обладнання – це 118 млн грн. Починати можна після Великодніх свят, коли буде тепла погода. Першочергово ми продовжимо внутрішні роботи. Щодо внутрішніх мереж ми ведемо переговори з Львівською міською радою, оскільки теплопостачання здійснює Львівтеплоенерго. Вони вже розпочали обстеження законсервованих мереж. Планується, що фінансування цих робіт місто візьме на себе», – сказала Ірина Гримак.

 

Своєю чергою, заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк зазначив, що ЛОР також планує долучитися до фінансування робіт: для цього планують відчужити майно, яке перебуває у комунальній власності облради й неефективно використовується. Це, за його словами, будівля «Універмагу на Ринку», та приміщення колишньої друкарні на вул. Пекарській.

 

«175 мільйонів – це досить велика сума. Та якщо ми виділимо хоча би 25 млн грн, а плануємо взагалі 30 млн, тоді ми зможемо ще раз звертатися до уряду щодо нового траншу. Цього року ми, напевно, ще не переріжемо тут стрічки, але суттєвий крок вперед зробимо», – додав Володимир Гірняк.

24.02.2017