Росія визнаватиме паспорти самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, котрі проживають на територіях самопроголошених «республік».

 

 

У тексті указу, який з’явився на сайті Кремля у суботу, 18 лютого, йдеться, що дійсними також вважатимуться документи про освіту та кваліфікацію, свідоцтва про народження та шлюб, реєстраційні знаки транспортних засобів та інші документи.

 

«Російська Федерація є правомочною приймати документи про зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів, видані відповідними органами (організаціями), фактично діючими на територіях зазначених районів, громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на цих територіях», — йдеться в наказі.

 

Також, згідно з путінським указом, з документами виданими бойовиками на територіях, які контролюються «ЛНР» та «ДНР», можна в’їхати на територію РФ без візи.

 

Як повідомляється на сайті Кремля, указ підписаний «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина, керуючись загальновизнаними принципами і нормами міжнародного гуманітарного права».

18.02.2017