Місто відмовилось від ділянки під сміттєвий завод через її розташування у карстовій зоні.

 

На ділянці на території колишнього підприємства «Сірка» у Яворівському районі Львівщини не можна будувати сміттєпереробний заводі і полігон для ТПВ, тому що вона розташована у карстово небезпечній зоні, заявила науково-експертна групи під керівництвом академіка Ігоря Юхновського, інформує Радіо Свобода.

 

Згідно з висновками комісії, на місці колишніх сірчаних кар’єрів утворились великі озера площею близько 700 га, поряд протікає річка Шкло, що впадає у Сян, далі у Віслу, тому розташування на цій ділянці сміттєзвалища і сміттєпереробного заводу може спричинити екологічне лихо.

 

«Оцінюючи загальну ситуацію і критичний стан з накопиченням та вивезенням відходів як у Львові, так і у районах області, науково-експертна група рекомендує органам місцевого самоврядування громад краю об’єднати зусилля і ресурси для спільного подолання «сміттєвої кризи» на теренах Львівщини», – ідеться у висновках роботи науково-експертної групи.

 

Як повідомляв Z, прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту до Львова розпорядився виділити містові ділянку під новий полігон та завод для переробки сміття у Яворівському районі, на території ДГХП «Сірка».

17.02.2017