З Ватикану привезуть Нерукотворний образ Ісуса Христа.

 

12 лютого у Марійський духовний центр в Зарваниці з особистої захристії Папи Римського із Ватикану привезуть унікальну реліквію часів земного життя Спасителя – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа, інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

 

З 12 до 15 лютого ікона перебуватиме у Марійському духовному центрі в Зарваниці, а з 16 до 22 лютого – в архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі.

 

Ікона зберігається за особливих умов у Ватикані та втретє за всю історію покине Папську захристію.

 

Зважаючи на велику духовну цінність реліквії, біля неї буде організовано цілодобову охорону. З метою посилення заходів пожежної безпеки під час перебування Нерукотворного Образу на Тернопільщині, фахівці Управління ДСНС України у Тернопільській області провели навчання з пожежної безпеки для церковнослужителів та семінаристів, яким доручено супроводжувати та оберігати святиню під час її перебування на Тернопільщині.

 

Нерукотворний образ Ісуса Христа – це особлива ікона Спасителя. Науковці вважають його одним із найдавніших зображень лику Христа, які дійшли до наших днів. Він відомий також як Спас Нерукотворний, Святий Лик, Зображення з Едеси або Мандиліон, що у перекладі означає «обрус». Згідно з одним з переказів, праведна Вероніка обтерла обличчя Христа під час хресної дороги і на полотні залишився образ.

 

Сьогодні Нерукотворний образ Господній зберігається у Папській Захристії Секстинської Капелли. Щороку він виставляється для почитання після Вечірні у 5-ту неділю Великого посту в базиліці Святого апостола Петра, на балконі над монументальною статуєю святої Вероніки, яка тримає в руках хустину, на якій відбите Христове обличчя.

10.02.2017